Tasi Kata

…aki nem szereti a kategorizálást, pedig igazán szerethetné, mert a választott szakmája: jogász, és az bizony megköveteli a pontos kategóriákat. Mondhatni, olyan jogász, aki meséket is ír, és olyan meseíró, aki közben jogász is. 
Papírszínház meséiről a legismertebb: első meséje a Vízcsepp volt, amit a híres nevezetes Soknevű macska követett, majd a Vízcsepp karácsonya című mese. A Homoklakó című könyve akár egy gyerekjogi kiáltvány is lehetne, de szerencsére nem az, mert annál azért sokkal lazább. Legutóbbi könyvében pedig, ami Lányka, tükörben címmel jelent meg, svéd típusú gyerekverseket tárt az olvasók elé. 
Egy jó ideje nem eszik húst, helyette inkább sütit, és/vagy brokkolit és lilakáposztát, mert az is finom. Minden reggel jógáz…na, ha fel bírna kelni korábban, de legtöbbször nem bír. Ha lehetne varázslatos képességeket kérni ajándékba, azt kérné, hogy értse az állatok nyelvét, lehessen néha láthatatlan, és tudjon olyan gyorsan utazni egyik helyről a másikra, mint a gondolat. Milyen jó is lenne egy teleportkapu mondjuk a balatonalmádi strandon, egy kicsi, erdei kunyhóban, meg Fischer bácsi cukrászdájában!